srdce výroby samaiského rumu
Vše začíná pěstováním místní cukrové třtiny, živenou teplým kambodžským sluncem a úrodnou půdou.
Pouze vybraná vysoce kvalitní melasa, pocházející z této cukrové třtiny, se používá k výrobě bohatého a komplexního základu všech prémiových rumů Samai.
Tento velmi specifický charakteristický profil je pečlivě vyvíjen v každé fázi našeho procesu výroby rumu naším týmem odborníků. Od fermentace až po etiketování se staráme o každý jednotlivý krok výroby rumu k tomu, abychom zajistili ducha výjimečné kvality.
gastronomický zážitek
cukrová třtina
červený kampotský pepř
organický med
FERMENTACE
přeměna cukru na alkohol
Naše fermentace kombinuje melasu bohatou na cukr a vodu s kvasinkami a přeměňuje je na alkohol a aromatické sloučeniny.
Tento proces probíhá za pečlivě kontrolovaných podmínek. Po několika dnech se získá fermentovaná kaše připravená k destilaci.
DESTILACE
UVOLNĚNÍ SKUTEČNÝCH CHUTÍ SAMAISKÝCH RUMŮ
Při použití tradičních měděných nádob a destilačních kolon, alkohol stoupá a vytváří čistou tekutinu, přičemž bohatý charakter surovin zůstává nedotčený.
Měděná nádoba vytváří aromatický a intenzivní rum, zatímco měděný sloupec produkuje hladký a lehčí rum.
Rum je poté připraven stárnout k dokonalosti!
STÁRNUTÍ
TRPĚLIVOST JE KLÍČOVÁ
Samai rumy zrají v široké škále nových i starých sudů včetně francouzského a amerického dubu, ex-bourbonu a sherry, přičemž každý z nich dává destilovanému rumu svůj osobitý nádech.
V průběhu let tato interakce mezi dřevem a rumem poskytuje přirozenou zlatavou barvu a rozvíjí jemné, komplexní a bohaté aroma.
S každým dalším dnem jsou tekutiny pečlivě ochutnány, vybrány a smíchány naším mistrem destilátorem.
LAHVOVÁNÍ
pečlivě, ručně láhvované
Když je dosaženo charakteristického chuťového profilu Samai, každá láhev je označena a jednotlivě očíslována.