srdce výroby samaiského rumu

Vše začíná pěstováním místní cukrové třtiny, živenou teplým kambodžským sluncem a úrodnou půdou.

Pouze vybraná vysoce kvalitní melasa, pocházející z této cukrové třtiny, se používá k výrobě bohatého a komplexního základu všech prémiových rumů Samai.

Tento velmi specifický charakteristický profil je pečlivě vyvíjen v každé fázi našeho procesu výroby rumu naším týmem odborníků. Od fermentace až po etiketování se staráme o každý jednotlivý krok výroby rumu k tomu, abychom zajistili ducha výjimečné kvality.

gastronomický zážitek

cukrová třtina

Používá se k výrobě sladké melasy, která je základem všech našich prémiových rumů.

červený kampotský pepř

Červený Kampotský pepř, je považován za jednoho z nejaromatičtějších a nejlahodnějších pepřů na světě. Dodává našemu Samai Kampot Pepper Rumu křupavou a sladkou vůni s tím správným šmrncem.

organický med

Přírodní med pocházející z rozmanitých květinových oblastí severovýchodní Kambodže s krásnými dřevitými tóny, které dokonale zvýrazňují dubové chutě v našem zlatém rumu Samai.

FERMENTACE

přeměna cukru na alkohol

Naše fermentace kombinuje melasu bohatou na cukr a vodu s kvasinkami a přeměňuje je na alkohol a aromatické sloučeniny.

Tento proces probíhá za pečlivě kontrolovaných podmínek. Po několika dnech se získá fermentovaná kaše připravená k destilaci.

DESTILACE

UVOLNĚNÍ SKUTEČNÝCH CHUTÍ SAMAISKÝCH RUMŮ

Při použití tradičních měděných nádob a destilačních kolon, alkohol stoupá a vytváří čistou tekutinu, přičemž bohatý charakter surovin zůstává nedotčený.

Měděná nádoba vytváří aromatický a intenzivní rum, zatímco měděný sloupec produkuje hladký a lehčí rum.

Rum je poté připraven stárnout k dokonalosti!

STÁRNUTÍ

TRPĚLIVOST JE KLÍČOVÁ

Samai rumy zrají v široké škále nových i starých sudů včetně francouzského a amerického dubu, ex-bourbonu a sherry, přičemž každý z nich dává destilovanému rumu svůj osobitý nádech.

V průběhu let tato interakce mezi dřevem a rumem poskytuje přirozenou zlatavou barvu a rozvíjí jemné, komplexní a bohaté aroma.

S každým dalším dnem jsou tekutiny pečlivě ochutnány, vybrány a smíchány naším mistrem destilátorem.

LAHVOVÁNÍ

pečlivě, ručně láhvované

Když je dosaženo charakteristického chuťového profilu Samai, každá láhev je označena a jednotlivě očíslována.